Af Karl Engelbrecht

Tidligere Kulturchef i Viborg

4. oktober 2014

Musikalsk kærlighed – humor – virtuositet – intet mindre.

En koncert med pianisten Nikolaj Benzon og basunisten Ebbe Ringblom på en musikalsk rundrejse i musikhistorien, er et festfyrværkeri af sublim musikalsk begavelse, kærlighed til musikken og to personligheder med humor og enestående formidlingsevner.

Vi begyndte med Bach, så smuk og lyrisk som kun en intimkoncert kan levere. Vi bevægede os videre i verdensmusikken, musikernes egne kompositioner, danske toner (med tysk inspiration?), Chopin og Piazzolla. Sidstnævntes Libertango, står måske som et af koncertens højdepunkter, hvor de to musikeres virtuose instrumentbehandling og følsomme sammenspil, med et afsluttende accelerando-fyrværkeri løftede Piazzolla til nye højder. Når mennesket således og totalt behersker instrument og teknik, så lever musikken, som billeder, følelser og oplevelser. Sublimt.

Det er måske ikke oplagt, at Hartmanns Flyv fugl, flyv over Furesøens vove udsættes for rytmisk improvisations-behandling, men det lykkedes, og er et af koncertens mange eksempler på, at grænserne mellem klassisk og såkaldt rytmisk musik, er menneskeopfundne og kunstige. Musik er musik, så enkelt er det!

Koncertens anden del er, som en naturlig følge af koncertens titel, en primært jazzet afdeling, med alt fra Kurt Weil, Fats Waller, musicals og egne kompositioner. Her fik vi et meget smukt og melankolsk bidrag via Sofus Clausen og Stuckenberg.

Alt leveret med en musikalsk lethed, varme og ekstrem virtuositet. De to instrumenter klæder hinanden – de to personligheder klæder og supplerer hinanden, og vidner om en enestående kærlighed til musikken og en lyst til at dele denne glæde med andre. Det kræver et menneskeligt og musikalsk overskud at kunne levere på det niveau.

Vi der var til stede gik hjem med en varm følelse af, at i musikken mødes vi i et universelt sprog der oplader batterierne, gør livet lysere og meningsfyldt.

En begejstret koncertgæst.

Med venlig hilsen

Karl Engelbrecht

 

 

Af Birgit Agner Petersen

En fængslende fortryllende forunderlig musikalsk aften: 

STOR TAK til Nikolaj Bentzon og Ebbe Ringblom for deres ekvilibristiske rundvisning/ - høring i det musiske univers "fra Bach til Bebop"
(foto fra tidligere optræden på Fermaten i Herning - i aften foregik det i selveste Sjørring Forsamlingshus (!) :-) )

Koncert på Fermaten i Herning 23. april 2013

Koncert på Fermaten i Herning 23. april 2013

Af Jann Guldhammer 

Formand for Dansk Musiker Forbund i Herning.

23. april 2013

I aften havde vores loge ” Odd Fellow 105 Loge HP Hansen ”, og især vores overmester Jan Lyager Knudsen en stor finger med i spillet i forbindelse med en koncert på Fermaten i Herning.

En fantastisk musikalsk oplevelse under titlen ” Fra Bach til Bebop via Bentzon”. På scenen var det Nikolaj Bentzon på flygel og Ebbe Ringblom på basun.

Det var vellyd fra start til slut, med to instrumenter som klæder hinanden på en smuk og harmonisk måde. Publikum fik også en skøn version af ” There is no business, like show business ”, sunget i et sublimt arrangement af Nikolaj Bentzon, der også sang to andre numre. Den musikalske rejse fra Bach til Bebop sluttede med en skøn fortolkning af ” Lady og vagabonden ”. 115 var mødt frem på Fermaten, til dette delikate musikalske veltraktement.

Seneste kommentarer

04.11 | 12:00

Greetings I enjoyed your Libertango piece with a trombone and piano. Where may I get a copy of the arrangement you made for it. May I have a copy of the music note/sheet for it? It sounds amazing.

23.08 | 19:57

Hola!, Me encantan tus interpretaciones, quisiera saber dónde puedo conseguir las partituras de Libertango, podría comprarlas en algún lado?, Saludos desde México, muchas gracias!

07.08 | 21:32

Smuk melodi Ebbe

07.08 | 20:04

Smuk melodi og fint klaverspil

Del siden